Hledám nápady pro zadávání objevů. Co třeba zajímá tebe? 🤗

Osobně si hlavně všímám rostlin, které právě vykvetly nebo které mají čerstvě plody. Takové si zaznamenávám, abych pak v budoucnu dokázal zhodnotit, jak se mění doba květu během let a jaký vliv na ni má průběh počasí. Samozřejmě nezaznamenávám všechny právě vykvetlé rostliny, ale od každého druhu vždy jen tu první nebo ty rostoucí na nějakém zajímavém nebo neobvyklém místě, především v lese nebo na jeho okraji.

Co znamená typ objevu s názvem Hezké místo nebo setkání? ⛰️

Pokud při svých toulkách přírodou narazíte na pěkné místo, které vás chytne za srdce nebo něčím zaujme, můžete se o tuto zkušenost podělit s ostatními. Stejně tak pokud si s někým z okolí popovídáte a dozvíte se něco zajímavého, podělte se v poli Poznámka o podrobnosti. Objevy typu Hezké místo nebo setkání slouží hlavně pro sdílení pěkných míst, zážitků a vzpomínek, u kterých si přejete jejich zachování a sdílení s ostatními.

Mám telefon, pro který není aplikace určená. Jak mohu objevy zadávat?📱

V mobilním prohlížeči si můžete otevřít stránku Zadat objev: https://www.krivoklatskesmesi.cz/krivobjevy-zadat-objev/ Stránka se sama přizpůsobí mobilní obrazovce a stejně jako aplikace dokáže načíst vaši aktuální polohu a čas. Zadávání objevů je tedy pohodlné na jakémkoliv zařízení s přístupem k internetu.

Funguje aplikace Křivobjevy bez přístupu k internetu?

Ano, aplikace Křivobjevy umožňuje objevy zadávat bez přístupu k internetu. Můžete zadat libovolné množství objevů. Počet objevů k odeslání se pak zobrazí vlevo na horní zelené liště. Později, až budete mít k internetu přístup, je potřeba aplikaci Křivobjevy znovu otevřít a objevy se samy automaticky odešlou.

Mohu zadávat objevy i z jiných míst než z Křivoklátska?

Ano, Křivobjevy nejsou omezeny pouze na Křivoklátsko. Zajímavé objevy lze zadávat z jakékoliv místa na Zemi, ať už se jedna o váš kraj nebo o místo vaší dovolené. 🦒

Máte-li další dotazy, prosím napište mi na: info@krivoklatskesmesi.cz